Afscheid Sylvia Raveling en Piet Kroon

Tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad in oude samenstelling op 28 maart hebben we helaas afscheid moeten nemen van ons raadslid Sylvia Raveling. Het afscheid was onverwacht. Sylvia was immers als tweede kandidaat op de lijst van de Ouderenpartij Diemen herkozen met 168 voorkeurstemmen. Op de uitslagenavond bleken onze zittende raadsleden lijsttrekker Peter Prins en Sylvia herkozen te zijn. Dat gold niet voor de derde kandidaat op de lijst, Rosali Herder.

Tijdens de eerste bijeenkomst van de nieuwe fractie, een dag na de verkiezingen, bood Sylvia spontaan haar zetel aan Rosali aan. De reden daarvoor was dat Sylvia vanaf 12 februari in een nieuwe functie bij haar werkgever werkzaam is. Een functie die nog meer tijdsbeslag met zicht meebrengt dan de vorige. Daardoor werd de combinatie met haar functie als raadslid nog moeilijker.

Peter Prins, met wie Sylvia vier jaar de fractie van de Diemense ouderenpartij heeft gevormd, bedankte haar uitdrukkelijk voor haar inzet en voor haar beslissing om plaats te maken voor Rosali: ‘Zo herkende ik je, als vanouds. Ruimhartig, maar ook bewogen, loyaal, dienstbaar, integer, én scherp als dat nodig was. Zo kende ik je al, en heb ik je ook als raadslid in de afgelopen vier jaar nog beter leren kennen. Scherp was je rode potlood waarmee je mijn conceptteksten bewerkte, en waarmee je ze duidelijker maakte en ontdeed van verkeerde en afleidende woordkeuzes of formuleringen. Ik ben je daar dankbaar voor; je hebt me voor erger behoed. En een gezonde dosis humor en mensenkennis maakte de samenwerking compleet. Ik heb zelden een zo prettig mens en collega meegemaakt. Dat ga ik missen. Ook die herkenbare schaterlach zal ik hier gaan missen.’

Tijdens deze vergadering namen we ook afscheid van onze fractieopvolger Piet Kroon, die zich op eigen verzoek lager op de kandidatenlijst had laten plaatsen. ‘Een tijdje geleden heb je aangegeven het wat rustiger aan te willen doen en de vrijheid te nemen om eens wat langer naar je tweede vaderland Spanje te gaan, en wat vaker gebruik te maken van je seizoenskaart bij Real Madrid. Op de uitslagenavond ben je om middernacht 80 geworden, maar daar heb je geen ruchtbaarheid aan gegeven. Alsof er niets aan de hand was, zat je de volgende avond gewoon weer bij de eerste vergadering van onze nieuwe fractie. Piet, we zullen je bescheidenheid gaan missen’. Met deze woorden bedankte Peter Prins ook dit duo-raadslid van de Ouderenpartij Diemen.

De avond werd besloten met een afscheidsborrel voor de afgetreden negen raadsleden en twee fractieopvolgers.

Op de foto (met dank aan CDA-raadslid Janneke de Graaff-Nijssen) spreekt Peter Prins Sylvia Raveling (geheel rechts) toe.

 

     

05/04/2018