AGO-zwembad blijft open

Zoals we eerder schreven had de Amsterdamse gemeenteraad besloten om de subsidie van 2,5 ton voor het AGO-zwembad in Diemen te beëindigen per 1 januari 2017, waarmee sluiting dreigde. Dit zwembad is een therapie-bad voor mensen met een handicap, en ook voor veel ouderen. Het bad was in de jaren 70 van de vorige eeuw een breed Amsterdams initiatief van de voormalige stichting AGO, de voorloper van de Amsterdamse sociale werkvoorziening Pantar, die ook in Diemen gevestigd is.

Door alle protesten en acties om het zwembad open te houden, waaronder die van onze fractie, is uiteindelijk ook de Amsterdamse gemeenteraad gedeeltelijk tot inkeer gekomen en is besloten om toch 1,5 ton per jaar beschikbaar te stellen voor een periode van 10 jaar. De Diemense gemeenteraad heeft besloten om jaarlijks 30.000 euro subsidie te verlenen. Het ontbrekende bedrag van 70.000 Euro moet het AGO-zwembad zelf zien te overbruggen. Dat gebeurt o.a. door de bezoekersinkomsten te verhogen met het aanbieden van meer zwemlessen aan kinderen.

De PvdO-fractie is blij dat de onzekerheid over de toekomst van het AGO-zwembad onder het personeel en de bezoekers is weggenomen en dat zij de komende jaren gebruik kunnen blijven maken van deze bijzondere voorziening in de regio Amsterdam. In oktober 2016 werden twee muurschilderingen gemaakt door de Nicaraguaanse kunstenares Soraya Moncada Abel, die feestelijk werden onthuld door burgemeester Boog en omwonende kinderen uit nieuwbouwwijk De Sniep. Het AGO-bad kon deze opwekkende publiciteit wel gebruiken, na ruim twee jaar negatieve berichten.

17/08/2017