Bus 44 stopt wél bij Diemerbrug

Nadat de fractie van de Ouderenpartij schriftelijke vragen had gesteld aan het college over bus 44 stopt deze nu wél bij de nieuwe halte Diemerbrug.

Begin juli zijn de tram- en bushaltes bij de Schoolstraat en de Nicolaas Lublinkstraat opgeheven en vervangen door de halte Diemerbrug.  Bus 44 bleek daar niet te stoppen, ook niet als passagiers bij de halte stonden te wachten of uit de bus wilden stappen. De eerste stop was dan bij de sporthal in de Prins Bernhardlaan, ruim 500 meter verderop.  

De halte was echter wel opgenomen in de dienstregeling en werd op de videoschermen in de bus aangekondigd. Chauffeurs beweerden dat de halte niet voor bus 44 bestemd zou zijn, of klaagden over de krappe bocht na de brug naar de halte.

Het college erkende in de beantwoording dat de bocht voor de bus aan de krappe kant was, zodat bus 44 niet altijd stopte bij de halte. Uit de beantwoording bleek ook dat het GVB had verzocht om de halte op te heffen. Het college heeft het GVB gehouden aan de gemaakte afspraken over de halte en de dienstregeling.

Het resultaat is dat bus 44 nu wel stopt bij halte Diemerbrug. Om de chauffeurs de bocht wat gemakkelijker te kunnen laten nemen, is de middengeleider (de vluchtheuvel van de halte) aan het begin wat ingekort.

01/11/2019