stadspas-logo

De gemeenteraadsfractie van de Ouderenpartij Diemen steunt een voorstel van het college om het Stadspasaanbod voor kinderen uit te breiden en gelijk te trekken met dat van Amsterdam. Met deze uitbreiding kunnen kinderen in gezinnen met financiële moeilijkheden op een laagdrempelige manier meedoen aan meer educatieve, culturele en sportieve activiteiten.

Concreet betekent dit dat een kind kan gaan sporten bij een vereniging, zes keer per jaar een OV-dagkaart en twee keer per jaar een bioscoopkaart krijgt, twee keer per jaar een cursus kan volgen uit de Kidsgids, één keer per jaar naar Ballorig kan en onbeperkt kan zwemmen in het Wethouder Duran-bad. Verder krijgt het kind een tegoed op de eigen Stadspas waarmee rechtstreeks spullen gekocht kunnen worden voor kleding, schoenen, schoolspullen of een tas.

Op dit moment zijn er 394 kinderen die een Stadspas in Diemen hebben. Er wordt rekening gehouden met naar schatting 100 kinderen die alsnog een Stadspas aanvragen. De totale kosten bedragen op jaarbasis 326.000 Euro. Het is een proef voor twee jaar en gaat in op 1 juli van dit jaar.

Fractievoorzitter Peter Prins in de gemeenteraad van 16 februari: ‘Als je zo’n uitbreiding van het Stadspasaanbod voor kinderen belangrijk vindt, moet je ook bereid zijn het geld daarvoor beschikbaar te stellen. Dat steunen we van harte.’

Gepubliceerd op: 18/02/2023