gehandicapten-moeten-betalen-voor-parkeerplaatsen-in-de-stad

We melden eerder dat het betaald parkeren voor invaliden zou worden afgeschaft. Diemen is een van de weinige gemeenten waar invaliden moeten betalen als ze willen parkeren, zoals bij het winkelcentrum Diemerplein. We trokken deze conclusie naar aanleiding van de in 2020 gehouden parkeerenquête, die adviseerde om rekening te houden met de wens van 47 geënquêteerden om het betaald parkeren voor invaliden af te schaffen.

Het college heeft dit voorstel echter niet overgenomen. Alles zou dus bij het oude blijven. Onze fractie is enkele malen benaderd door inwoners van Diemen die hun inkopen niet meer in Diemen deden, omdat ze als invalide in Amsterdam gratis kunnen parkeren. Ook was er iemand die haar lidmaatschap van haar zangclub op woensdagmiddag in De Omval had opgezegd, omdat ze als gehandicapte moest betalen voor de parkeerplaats achter het gebouw.

De fractie van de Ouderenpartij heeft nu opnieuw vragen gesteld aan het college. Er wordt onder andere gevraagd of het college inzicht heeft het gebruik van de parkeerplaatsen voor invaliden bij het winkelcentrum, in het weglekken van koopkracht en het opzeggen van verenigingsactiviteiten door Diemenaren met een gehandicaptenparkeerkaart naar andere gemeenten. En of het college bereid is haar standpunt bij te stellen voor inwoners met een gehandicaptenparkeerkaart. 

De vragen zijn in de bijlage te lezen.

Gepubliceerd op: 13/02/2021

Terug naar Nieuws van de fractie