Op vrijdag 28 april heeft wethouder Sikkes-van de Berg de tentoonstelling Oud-Roze op het plein voor het gemeentehuis geopend. De tentoonstelling bevat foto’s en verhalen van de eerste homoseksule mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) die openlijk voor hun geaardheid uit durfden te komen.

De persoonlijke, intieme, inspirerende en soms schokkende verhalen van diverse roze ouderen worden door fotograaf Ernst Coppejans prachtig in beeld gebracht.

Met de tentoonstelling wordt eer gebracht aan de generatie die de homo-emancipatie in gang heeft gezet. Dankzij hen heeft de huidige LHBTI-gemeenschap een vrijheid die allesbehalve vanzelfsprekend is. Een vrijheid die ook actief moet worden onderhouden.

De tentoonstelling staat tot vrijdag 19 op het plein voor het gemeentehuis. Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie (IDAHOT), wordt vanaf 16.00 uur een talkshow gehouden in De Omval over veiligheid en zichtbaarheid van de LHBTI-gemeenschap.

Gepubliceerd op: 28/04/2023