gehandicapten-moeten-betalen-voor-parkeerplaatsen-in-de-stad_1

De gemeenteraad van Diemen heeft besloten om het in 2011 vastgestelde parkeerbeleid grotendeels in stand te houden. Dat betekent dat de parkeerduur in de Blauwe Zone op 2 uur en het betaald parkeren voor gehandicapten bij het winkelcentrum Diemerplein gehandhaafd blijft.

In de afgelopen jaren heeft de Ouderenpartij Diemen diverse malen gepleit om de parkeerduur in de Blauwe Zone te verhogen naar 4 uur (of eventueel naar 3 uur) en het betaald parkeren voor gehandicapten af te schaffen. In de door de gemeente georganiseerde parkeerenquête werden die wensen door ruim 850 mensen gesteund. Het college honoreerde die wensen echter niet.

Vandaar dat de fractie van de Ouderenpartij in de vergadering van 16 september met drie amendementen heeft geprobeerd om dit parkeerbeleid aan te passen. Helaas stemden de andere partijen hier niet voor en besloot de raad conform het voorstel van het college. De Ouderenpartij Diemen moet leven met deze realiteit, maar blijft van mening dat de aanpassingen mogelijk zijn.

 

 

             

Gepubliceerd op: 02/10/2021