In 2018 schreef onze fractie een initiatiefvoorstel ‘Naar een waterbewuster Diemen’. Een van de voorstellen daarin was om meer vissteigers aan te leggen, omdat gehandicapten met een rolstoel, rollator of scootmobiel niet gemakkelijk aan de waterkant konden komen om te vissen.

De wethouder zegde ons toe een overzicht te sturen van reeds aanwezige vissteigers. Het zou ons al in 2020 zijn toegestuurd, maar deze week (februari 2022) ontvingen we het pas. Er zijn in Diemen zeven vissteigers, waarvan slechts één volledig voldoet aan de normen voor toegankelijkheid en veilig gebruik door rolstoelgebruikers. Dat is in de wijk Schelpenhoek

In het overzicht blijkt ook dat nog eens drie steigers kunnen worden gebruikt door rolstoelgebruikers, omdat ze een opstaande rand hebben (Karekiet, Buitenlust, kades Sniep langs Weespertrekvaart), maar sommige zijn slecht toegankelijk (gras, drassig pad). Het was dus helemaal niet zo’n gek voorstel om meer vissteigers voor rolstoelgebruikers aan te leggen in Diemen.

Er werd ook een nieuwe vissteiger voor rolstoelgebruikers aangekondigd: in de buurt van Berkenstede. Die is in de afgelopen tijd aangelegd (foto).

 

Bijlagen:

Klik voor Memo van de wethouder

Klik voor Memo Vissteigers Inventarisatie rolstoeltoegankelijkheid bijlage.pdf

Gepubliceerd op: 18/02/2022