nationale-ouderendag

De Nationale Ouderendag op 1 oktober is de start van de Week tegen Eenzaamheid, waarin ontmoeten en verbinden centraal staat. Van de 1,3 miljoen ouderen boven de 75 jaar voelt de helft zich eenzaam. De Coronapandemie heeft echter ook de eenzaamheid onder jongeren vergroot. Het is een breed gevoeld probleem waar permanent aandacht voor nodig is.

In Diemen zijn organisaties zoals Welzijn Diemen, MaDi, HVO Querido en De Brede Hoed op professionele wijze actief tegen eenzaamheid. Maar ook verenigingen zoals ASV De Schakel, sportclubs, studentenverenigingen en kerken organiseren activiteiten voor en met hun leden die kunnen bijdragen aan vermindering van eenzaamheid.

Deze week is Diemenvoorelkaar een speciale campagne tegen eenzaamheid gestart: ‘Sam& is minder alleen’. Op verschillende plekken zijn briefjes van Sam te vinden die oproepen om samen iets te ondernemen. De briefjes verwijzen naar een website waar men Sam kan ontmoeten. Dat kan door een oproepje te plaatsen, mee te doen met de pubquiz of een maatje te vinden.

De Ouderenpartij Diemen vindt alle activiteiten tegen eenzaamheid, voor oud én jong, van groot belang, en roept iedereen op hieraan mee te doen.  

Voor meer informatie: www.eentegeneenzaamheid.nl en www.diemenvoorelkaar.nl/sam            

Gepubliceerd op: 02/10/2021

Terug naar Nieuws van de fractie