Ouderenpartij: parkeren in blauwe zone naar 4 uur

De Ouderenpartij Diemen wil het parkeren in de Blauwe Zone uitbreiden naar vier uur. Nu is dat nog twee uur. Dit is een van de opvallendste punten uit het Verkiezingsprogramma 2018-2022 van de Diemense ouderenpartij. “Bezoekers van ouderen en mantelzorgers moeten zich nu vaak haasten als ze ergens op bezoek zijn. Ze hebben meer tijd als ze vier uur kunnen parkeren, zoals bij het Duran-zwembad en de Sporthal aan de Bernhardlaan nu al mogelijk is”, zo stelt lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Peter Prins. “Als het bezoek langer kan blijven, kan het een goed middel zijn tegen eenzaamheid”. De Ouderenpartij wil dat er ook een actieplan tegen eenzaamheid komt. Er wordt in het verkiezingsprogramma ook veel aandacht besteed aan beweging en een gezonde leefstijl.

Het programma gaat ook in op de toenemende verkeersdrukte in Diemen. De ruimte voor voetgangers en fietsers moet groter worden: de Ouderenpartij Diemen pleit voor verbreding van de voet- en fietspaden op de Diemerbrug en de aanleg van een brug voor voetgangers en fietsers langs het spoorviaduct over de Weespertrekvaart. Het gratis openbaar vervoer voor ouderen wordt uitgebreid voor AOW-ers met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. 

Verdere opvallende punten zijn het meer toegankelijk maken van park Spoorzicht als koelste plek van Diemen en het aanleggen van een park in de weilanddriehoek (tegenover Claudia Sträter). Door de temperatuurstijging als gevolg van de klimaatverandering zijn dit soort verkoelende plekken hard nodig.

Er moeten meer sportvoorzieningen voor ouderen en gehandicapten in de openbare ruimte komen. De komst van hockeyvelden naar Diemen mag niet ten koste gaan van andere sporten.

Het volledige verkiezingsprogramma is te lezen op www.ouderenpartijdiemen.nl

Voor meer informatie: Peter Prins 06-18551829

24/01/2018