PvdO Diemen voetgangersbrug

Tijdens de raadsvergadering van 19 februari heeft onze Diemense gemeenteraadsfractie een ‘artist impression’ gepresenteerd van een voetgangersburg langs de spoorlijn over de Weespertrekvaart ter hoogte van de kinderboerderij en de begraafplaats. Bijgaande foto (montage: Maarten Prins) geeft een indruk hoe de brug er uit zou kunnen zien.

De fractie heeft al in juni 2014 aandacht gevraagd voor deze nieuwe verbinding. De gemeente Diemen gaat de komende jaren de Oost-Westas, de Hartveldseweg en Muiderstraatweg (waar tramlijn 9 rijdt), herinrichten. Deze moet ook voor voetgangers en wandelaars een prettig verblijfsgebied vormen. Vandaar onze suggestie om een voetgangersbrug op deze plaats aan te leggen.

Diemenaren kunnen dan een nieuw ommetje langs de Weespertrekvaart maken via de Diemerbrug en deze nieuwe brug. Maar de nieuwe brug zou sommige routes ook flink korter maken. Van de kinderboerderij of de Sniep tot de begraafplaats, kringloopwinkel Rataplan of veilinghuis De Eland aan de Weesperstraat zou de afstand met ongeveer een kilometer bekort worden. Met name voor ouderen en mindervaliden worden die bestemmingen beter bereikbaar. Bijkomend voordeel is dat bewoners de auto kunnen laten staan. Verder zal de nieuwe brug het gemakkelijker maken om vanuit Diemen-Noord naar de nieuwe woonwijk Holland Park in Diemen-Zuid te komen.

Verrassend is dat de Stadsregio Amsterdam deze nieuwe verbinding als fietsbrug heeft opgenomen in haar recent gepubliceerde Investeringsagenda Fiets. In 2020 zou de brug gerealiseerd kunnen worden. De PvdO-fractie in Diemen is blij met deze voorgenomen investering. Het duurt weliswaar nog even, maar we zullen ons inspannen om de brug, die vanzelfsprekend ook door voetgangers gebruikt kan gaan worden, eerder te bouwen.

 

Diemen, 27 februari 2015

Voor meer inlichtingen:

Peter Prins (fractievoorzitter)

06-18551829

27/02/2015