PvdO is tegen blauwe Zone in de Anne Frankwijk in Diemen-Zuid

De gemeenteraadsfractie van de PvdO is tegen de invoering van een Blauwe Zone in de Anne Frankwijk in Diemen-Zuid. De fractie is verbaasd over het besluit van het college van burgemeester en wethouders dat in oktober 2014 nog stelde 'dat er geen Blauwe Zone wordt ingevoerd, als de bewoners dat niet willen'. In de zomer van 2014 zamelde de fractie 300 handtekeningen tegen de invoering van de Blauwe Zone in heel Diemen-Zuid in. In een internet-enquête verklaarde 57% van de bewoners van de Anne Frankwijk zich tegen invoering van de Blauwe Zone in hun wijk.

Volgens het college zou de parkeerdruk in korte tijd zijn gestegen, vooral door werknemers van bedrijven in de omgeving die in de wijk parkeren. De fractie heeft een pamflet verspreid waarop de bewoners aan de gemeenteraad en het college kunnen aangeven dat ze nu ook tegen een Blauwe Zone zijn. Verder heeft de PvdO-fractie bijgaande schriftelijke vragen gesteld aan het college. Volgens de raadsleden Sylvia Raveling en Peter Prins, die in de Anne Frankwijk wonen, zouden zich, sinds de bouw van de wijk zo'n 28 jaar terug, geen noemenswaardige parkeerproblemen hebben voorgedaan.

Update 16-09-2015: Inmiddels hebben 20 bewoners van de wijk een bezwaarschrift tegen invoering van de blauwe zone ingediend. De commissie voor de bezwaarschriften behandelt die in haar vergadering van 12 oktober.

 

22/06/2015