PvdO-vragen leveren bankjes op, maar niet genoeg

Na meldingen van inwoners dat er in de Ouddiemerlaan tussen de parkeergarage bij het winkelcentrum en het goederenspoor bij Buitenlust geen enkel bankje meer stond, en dat een slecht ter been zijnde bewoner zelfs in een bushokje moest uitrusten, heeft onze fractie hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Uit het antwoord blijkt dat er vóór de aanleg van de rotonde tien zitbanken stonden langs dit deel van de Ouddiemerlaan. In februari 2016 zouden er vier bankjes worden herplaatst aan de rand van de rotonde. Op de foto is te zien dat er inmiddels twee bankjes zijn geplaatst. De andere twee staan bij de flat van de Albert Loethoelistraat.

Dit betekent dat er tussen de rotonde en het goederenspoor geen één bankje meer staat. Bewoners van de wijk Buitenlust en Harmonielaan die slecht ter been zijn, moeten dus een vrij grote afstand overbruggen voordat ze even kunnen uitrusten op een bankje.

Deze situatie dreigt nog verder te verslechteren. Als de ondertunneling van het spoor doorgaat, gaan de werkzaamheden zo’n drie jaar duren. Er zal veel bouwverkeer zijn en er zal een omleidingsroute worden gemaakt achter het van Gemertplantsoen om en langs de flat aan de Martin Luther Kinglaan. Daar zullen waarschijnlijk geen bankjes worden geplaatst. Als de werkzaamheden pas over twee jaar beginnen, kan het bankjes-loze tijdperk wel vijf jaar duren.

De Diemense Partij van de Ouderen is niet helemaal tevreden met het antwoord en de situatie. Onze fractie in de gemeenteraad zal blijven pleiten voor méér bankjes, desnoods tijdelijke, op deze drukke route.

Hier kunnen nog bankjes geplaatst worden!

 

20/03/2016