Verkiezingen

Bij de op 21 maart gehouden gemeenteraadsverkiezingen heeft de Ouderenpartij Diemen 1103 stemmen behaald. Dat is 10,02% van de stemmen en goed voor 2 raadszetels. In 2014 behaalden we 985 stemmen (9,82%). Peter Prins en Sylvia Raveling zijn herkozen in de raad.

De grootste partij is GroenLinks met 5 zetels (was 2). In tegenstelling tot de landelijke peilingen en verwachtingen hebben de landelijke partijen zoals D66, VVD en PvdA toch redelijk goed gescoord. D66 won 1 zetel en heeft er nu 4. De PvdA verloor weliswaar, maar wist zich op 3 zetels te handhaven. De VVD behield 3 zetels en het CDA 1. Leefbaar Diemen ging terug naar 2 zetels. Ons Diemen komt als nieuwe partij met 1 zetel in de raad.

De Ouderenpartij Diemen heeft haar op 20 december doorgevoerde naamswijziging goed doorstaan. Toch heeft de concurrerende PvdO nog 344 stemmen behaald. Dat is dus geen raadszetel, maar de Ouderenpartij Diemen heeft daardoor waarschijnlijk wel een derde restzetel gemist.

De Ouderenpartij Diemen dankt alle kiezers voor hun steun en alle kandidaten voor hun inzet. Ook in de komende vier jaar zullen wij ouderen een stem geven in de gemeentepolitiek.

De exacte uitkomsten van de verkiezingen in Diemen zijn hier te lezen:

26/03/2018